Start-stop

Start-Stop

 

 

Start stop funkció átok vagy áldás inkább?

Ezt a funkciót a tervező mérnökök abból a célból fejlesztették, hogy közlekedési lámpáknál várakozva ne legyen környezet szennyező az autónk. (biztosan elkerülte a figyelmüket, hogy minden indításnál sokkal nagyobb a  ’’kormolás’’ mint amikor egyenletesen alapjáraton jár a motor.

 

De milyen más környezet és pénztárca romboló hatása van még???

Forgalmi dugóban araszolva elképzelhető, hogy szinte méterenként is újraindít az autó. Ezzel az önindítót olyan módon terhelve, mintha sok éven keresztül használnánk! Ennek az erőltetett igénybevételnek akár napi szinten is kitesszük kedvenc autónkat és környezetünket.

 

Milyen hatása van a pénztárcánkra???

Egy ilyen Autóba való akkumulátor elég korán meghal. 100.000ft körül vannak ezek az akkumulátorok, majd arról ne is beszéljünk, ha az önindító vérzik el éppen a dugóban araszolva.

Mit tehetünk ilyenkor?

Példaként egy S osztályos Mercedes történetét mesélnénk el.

 

Pont a legnagyobb forgalmi dugóban araszolva egy szép Pénteki délutánon az önindító megadta magát. Természetesen minden funkciót letiltott… Még annyit sem engedett a helyszínen, hogy üresbe lehessen tenni!

Sima autómentő nem volt alkalmas arra, hogy elszállítsa, csak Darus autó jöhetett számításba. Igen ám, de darus autót nem lehet csak úgy a szögről leakasztani!!! Kiterjedt kapcsolatrendszerünknek köszönhetően 30 percen belül tudtunk megoldást kínálni! Ügyfelünk elégedett volt, hogy ilyen extrém helyzetben is azonnali megoldást tudtunk nyújtani, arról nem is beszélve, hogy az autót bőven záróra után kellett fogadnunk.

Vissza a pénztárcára! A hetet azzal kezdtük, hogy minden más hibalehetőséget kizártunk annak érdekében, hogy ne legyenek feleslegesen elköltött pénzek.

Kiszerelt önindítót is teszteltük, de nem reagált semmire! Elkezdődött az alkatrész keresés. Ehhez a típushoz nem könnyű költséghatékonyan alkatrészt beszerezni. Nálunk van arra is lehetőség, hogy megjavítsunk valamit és ne csak cserében gondolkodjunk. Természetesen ez a Márkaszervizeknél elérhetetlen! Ennek köszönhetően tudtuk felújítani az önindítót. Ezzel a lépéssel csupán 180000 forintot spóroltunk ügyfelünknek és a munkadíjról ne is beszéljünk! Mindezt természetesen 1 éves garanciával kapta meg! Pont mint a gyári új alkatrésznél!!!

A végén egy környezettudatos megoldásban lehetett része amiből kifolyólag nem kellett új alkatrészt legyártani! Nem kellett gépeket munkára bírni. Nem kellett szállítani. És még sorolhatnánk mi mindent nem kellett még!!!

 

Ha Te is egyetértesz a környezethez való hozzáállásunkkal akkor vedd igénybe szolgáltatásainkat!

Igyekszünk fenntarthatóan javítani, dolgozni, hogy mindenki profitáljon Az Ügyfél, a szerviz, a környezet!